huisman warmtetechniek

  1. Home
  2. Particulier
  3. Airco
  4. De beste aankooptips

Bedrijf zakelijk - ga naar particuliere informatie

Een beller is sneller 0599 - 650 123

Recente projecten

Wokrestaurant Musselkanaal

Huisman Warmtetechniek bouwt op uitnodiging van Jan... Meer »

Vrijstaand woonhuis famillie Meijer

 In opdracht van de famillie Meijer in... Meer »

De beste aankooptips

Koop een bekend merk
De bekende fabrikanten hebben een jarenlange ervaring met airco’s. Verder zal de kwaliteit constant zijn en een lange levensduur gegarandeerd worden. De bekende merken hebben ook een goede onderdelenvoorziening.

Bij goedkope, bijvoorbeeld Chinese merken ontbreken vaak importeurs, waardoor een onderdelenvoorziening vaak niet mogelijk of erg slecht is. Verder is het geluidsniveau van de goedkope merken vaak erg hoog, waardoor u zich na verloop van tijd enorm aan de airco gaat ergeren en het apparaat liever uit laat.

Wilt u een mobiele of vaste airco?
Een mobiele airco heeft als voordeel dat hij zo weggereden kan worden als hij niet meer nodig is en verder is een mobiele airco meestal ook goedkoper dan een vaste.

Nadeel van de mobiele airco is dat hij bijna altijd in de weg staat, het koelvermogen is minder dan die van een vaste, de mobiele airco maakt meer geluid en is storingsgevoeliger.

De vaste airco (split en multisplit) bestaat uit een binnendeel en een buitendeel (beide vast). Het binnendeel verspreidt de koude lucht over de ruimte, terwijl het buitendeel verse lucht aanzuigt en verkoelt.

De juiste capaciteit kiezen
Een te kleine airco kan de ruimte niet goed koelen. Een te grote airco kan het te koel maken, meer stroom gebruiken dan nodig is en duurder in aanschaf zijn dan nodig is. Vraag ons uw ruimte op te meten, zodat wij een passende capaciteit voor u kunnen berekenen.

De juiste plaats kiezen voor de verschillende onderdelen
Wanneer u voor een vaste airco kiest, is het belangrijk om de goede punten uit te kiezen voor de verschillende onderdelen. De buitenunit moet goed bereikbaar zijn voor onderhoud en controle. De binnenunit moet zo geplaatst worden dat deze geen overlast door tocht en dergelijke veroorzaakt.

De merken die wij u aanbevelen zijn; Daikin, Carrier en LG
http://www.daikin.nl
http://www.carrier.nl
http://www.lg-airco.nl

Meer informatie?
Bent u geïnteresseerd in onze producten of heeft u vragen? Neem contact met ons op via het online contactformulier.