huisman warmtetechniek

  1. Home
  2. Particulier
  3. Airco
  4. (Multi-) Splitsystemen

Bedrijf zakelijk - ga naar particuliere informatie

Een beller is sneller 0599 - 650 123

Recente projecten

Wokrestaurant Musselkanaal

Huisman Warmtetechniek bouwt op uitnodiging van Jan... Meer »

Vrijstaand woonhuis famillie Meijer

 In opdracht van de famillie Meijer in... Meer »

(Multi-) Splitsystemen

Binnendelen
Hierbij is het systeem opgedeeld in een of meerdere binnendelen, verbonden door koelleidingen met een buitendeel. Deze systemen worden het meest toegepast en moeten gemonteerd worden door (of samen met) wettelijk gediplomeerde koeltechnici.

De split-systemen bieden de beste, mooiste en geluidsarmste oplossing. Door de vele mogelijkheden van binnendelen en buitendelen is er altijd wel een geschikte oplossing.

We onderscheiden twee systemen: 
- Single split-systemen (1 binnendeel op 1 buitendeel);
- Multi split-systemen (meerdere binnendelen op 1 buitendeel).

Buitendelen
Voor de buitendelen worden twee verschillende technieken toegepast.

Aan/uit techniek
Dit was de meest toegepaste techniek in het verleden, maar wordt nog steeds volop verkocht vanwege de lagere productiekosten.

In het buitendeel zit een koelcompressor. De thermostaat in het binnendeel geeft een signaal aan de koelcompressor om te gaan draaien. Deze compressor start dan in een keer op en gaat direct volop draaien. Totdat de thermostaat aangeeft dat de binnentemperatuur bereikt is en dan de compressor weer helemaal uitschakelt. Daardoor kan deze ene compressor alleen maar reageren op 1 binnendeel.

Kenmerken:
- compressor 100% aan of uit;
- kan maar 1 binnendeel bedienen;
- piekstroom bij opstarten, vier tot zes maal de normale opgenomen stroom (hierdoor kan kleine dip in stroomnet optreden);
- temperatuurregeling niet nauwkeurig +/- 1 tot 2 graden differentie;

Bij een multi-split buitendeel met aan/uit techniek worden er meestal twee of meerdere compressoren in 1 omkasting gemonteerd. De mogelijkheden hiermee zijn beperkt tot slechts enkele combinaties binnendelen.

Invertertechniek
Hierbij is het buitendeel voorzien van een koelcompressor met een toerengeregelde compressor. Door de modernste productietechnieken en massaproductie kunnen deze, voorheen dure compressoren tegenwoordig toegepast worden tegen een normaal prijsniveau.

Samen met de elektronica in het binnendeel wordt bepaald hoe hard de koelcompressor moet gaan draaien. Steeds dichter bij de gewenste ruimtetemperatuur zal het toerental afnemen en uiteindelijk slechts langzaam blijven draaien om de ruimtetemperatuur mooi constant te houden. Te vergelijken met een modulerende regeling van een CV-ketel.

Meer informatie?
Wilt u ook graag nadere informatie of een bezoek van onze adviseur, bel ons op 0599 - 650 123 of neem contact met ons op via het contactformulier.

Op de volgende sites vindt u meer informatie:

www.daikin.nl
www.lg-airco.nl
www.carrier.nl