huisman warmtetechniek

  1. Home
  2. Particulier
  3. Airco
  4. Wat doet een airco voor u?

Bedrijf zakelijk - ga naar particuliere informatie

Een beller is sneller 0599 - 650 123

Recente projecten

Wokrestaurant Musselkanaal

Huisman Warmtetechniek bouwt op uitnodiging van Jan... Meer »

Vrijstaand woonhuis famillie Meijer

 In opdracht van de famillie Meijer in... Meer »

Wat doet een airco voor u?

Met airconditioning is het mogelijk om het hele jaar door zelf uw klimaat te kunnen regelen. Gedurende alle jaargetijden bepaalt u het binnenklimaat in plaats van het veranderlijke Nederlandse buitenklimaat.

Koelen
Bij hoge buitentemperaturen of veel zoninstraling dringt de warmte door in uw woning. De koeling zorgt voor een aangename verkoeling op de door u gewenste ruimtetemperatuur.

Verwarmen
Met een airco in een zogenaamde "warmtepomp" uitvoering kunt u zowel koelen als energiezuinig verwarmen. Door de uitgekiende regeling is dit soms zelfs goedkoper dan met gasverwarming! De ideale oplossing voor als u geen gasaansluiting heeft of de aanleg hiervan te kostbaar wordt.

Zuiveren
Alle airco's zijn voorzien van luchtfilters die tijdens de luchtverplaatsing de lucht filteren van stof e.d. Daarbij zijn veel modellen tegenwoordig uitgerust met high-tech filterelementen. Deze filteren stof, rook, geuren tot soms wel 99% zuiverheid. Ideaal voor mensen met allergieën, astma e.d.

Ventileren
In basis zal een airco lucht uit de ruimte aanzuigen, filteren, koelen/verwarmen en dezelfde lucht weer in de ruimte verdelen.
Er zijn echter mogelijkheden om bij bepaalde systemen verse buitenlucht mee te mengen. Daardoor zal de ruimte gevuld worden met schone, gecontroleerde lucht.

Ontvochtigen
Tijdens het koelen zal de airco de ruimtelucht in temperatuur verlagen én gaan ontvochtigen. Het "drukkende" gevoel van warme, vochtige lucht zal snel verdwijnen. Mensen voelen zich het beste met een vochtigheidsgraad tussen 40 en 60%.

Tijdens de aparte "ontvochtigingsstand" zal de airco de ruimtelucht ontvochtigen, maar minimaal terugkoelen. Ook ideaal in voorjaar en najaar tijdens vochtige dagen.

Meer informatie?
Bent u geïnteresseerd in onze producten of heeft u vragen? Neem contact met ons op via het online contactformulier.