huisman warmtetechniek

  1. Home
  2. Particulier
  3. Verwarming
  4. Energietips

Bedrijf zakelijk - ga naar particuliere informatie

Een beller is sneller 0599 - 650 123

Recente projecten

Wokrestaurant Musselkanaal

Huisman Warmtetechniek bouwt op uitnodiging van Jan... Meer »

Vrijstaand woonhuis famillie Meijer

 In opdracht van de famillie Meijer in... Meer »

Energietips

Door onze jarenlange ervaring in verwarmingstechniek, hebben wij veel praktische kennis opgedaan, die wij graag met u delen. Hieronder vindt u een aantal energiebesparende tips met betrekking tot het verwarmen van uw huis.

Radiator grootte
Hoe groter de radiator, hoe meer ruimte deze kan verwarmen. Verder houdt een grotere radiator de warmte ook langer vast. Een te kleine radiator zal steeds door moeten stoken om de ruimte op temperatuur te houden.

Klokthermostaat
Met een klokthermostaat, zal de temperatuur ’s nachts een paar graden kouder gehouden worden. Dit scheelt in de stookkosten. De verwarming zal ’s nachts niet helemaal uit gaan, dit omdat het meer energie kost om een helemaal afgekoelde ruimte weer geheel op te warmen naar de gewenste temperatuur, dan de ruimte een paar graden onder de gewenste temperatuur te houden.

Close-in boiler

Door een keukenboiler te installeren heeft u altijd heet water op voorraad, in de keuken. Doordat de warmtebron dichtbij is, koelt het water niet af en is het altijd heet genoeg.

Meten is weten
's Zomers kunt u het beste opmeten waar u op kan bezuinigen met uw energieverbruik. Dit omdat u ’s zomers de verwarming (bijna) niet gebruikt, kunt u eenvoudig nagaan hoeveel gas u verbruikt voor het maken van warm water bij douchen en in de keuken.

Kachel een graadje lager
Door de kachel een graadje lager te zetten, kunt u op jaarbasis al snel 7% gas besparen. Probeer ook uit te vinden op welke temperatuur u de CV-installatie het beste kan laten branden. Door de installatie 's nachts niet te laten branden bespaart u energie. Echter, wanneer het 's nachts te veel afkoelt, moet de installatie 's morgens weer te veel stoken om de vertrekken weer op temperatuur te krijgen.

Meer informatie?
Bent u geïnteresseerd in onze producten of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op via het online contactformulier.