huisman warmtetechniek

  1. Home
  2. Particulier
  3. Verwarming
  4. De nieuwe DuoCalor HR++

Bedrijf zakelijk - ga naar particuliere informatie

Een beller is sneller 0599 - 650 123

Recente projecten

Wokrestaurant Musselkanaal

Huisman Warmtetechniek bouwt op uitnodiging van Jan... Meer »

Vrijstaand woonhuis famillie Meijer

 In opdracht van de famillie Meijer in... Meer »

De nieuwe DuoCalor HR++

Algemeen

Je ziet het niet, maar merkt het wel. Door de afwezigheid van traditionele radiatoren heeft u een enorme inrichtingsvrijheid. Een systeem van luchtkanalen en onopvallende roosters zorgt ervoor dat de binnenkomende lucht naar de ruimten wordt gevoerd. De voortdurende luchtverversing (en filtering) houdt de lucht fris en ongewenste stofdeeltjes blijven buiten de deur. Door de langzaam circulerende lucht is de woning snel op temperatuur, terwijl het hoge rendement van de luchtverwarmer de stookkosten laag houdt.

DuoCalor HR++

Huisman Warmtetechniek uit Stadskanaal ontwikkelde met de “ DuoCalor HR++” een nieuw concept waarbij met 1 installatie, een Hoog Rendement met heteluchtverwarming én warmwater behaalt wordt. Daarbij kunnen er ook optioneel radiatoren,vloerverwarming, airco, ventilatie en zonnecollectoren worden aangesloten. Hiermee wordt er een aangenaam klimaat bereikt met energiebesparingen tot 40% ten opzichte van de conventionele systemen. Prijzen beginnen vanaf € 4.995,-- incl. btw en montage.

NIEUW CONCEPT MET HETELUCHTVERWARMING: DuoCalor HR++

Al tientallen jaren worden veel woningen verwarmd met heteluchtverwarming. Naast de luchtverwarmer verzorgt een aparte gasboiler of geiser het warme water voor bad en douche. Vooral de 1e generatie luchtverwarmers en gasboilers/geisers uit de jaren 1970 tot 1990 hebben een laag rendement. In combinatie met een slechte woningisolatie nemen ze dan ook een hoog aandeel in de maandelijkse energielasten op. Niet zelden hebben vrijstaande huizen dan ook een verbruik van 3000 tot 4000 m3 gas.

Huisman Warmtetechniek ontwikkelde een nieuw concept om metname ook de luchtverwarming in de bestaande woningen een upgrading te geven.
1 concept waarbij de bestaande luchtverwarming gecombineerd kon worden met de andere manieren van warmwater voorziening, verwarming, airco en ventilatie in een woning. In de trend van deze tijd staat duurzaam en energiebesparing voorop.

Het heeft erin geresulteerd dat in de bestaande woningen de oude luchtverwarmer en gasboiler/geiser worden vervangen door 1 “ DuoCalor HR++” Deze levert de warmte voor zowel de luchtverwarming als het maken van warm tapwater voor bad en douche. Door de modulaire opbouw is het mogelijk om nagenoeg alle oude modellen luchtverwarmers te vervangen door een nieuwe “ DuoCalor HR++”

De voordelen:
- Hoog Rendement op verwarming HR107
- Hoog Rendement op warmwaterbereiding, tapklasse CW 3/4/5 of 6!!
- Geen waakvlam of stilstandverliezen
- 1 gastoestel voor onderhoud
- Laag elektraverbruik door de toegepaste gelijkstroom traploze ventilatoren
- Modulerende brandertechniek, vermogens 5-25, 5-35 en 8-45 kW
- Geavanceerde regeling met optie tot weersafhankelijk.
- Mogelijkheid tot uitbreiding met radiatorenverwarming of vloerverwarming
- Mogelijkheid tot uitbreiding met airco en ventilatie, verse luchtaansluiting
- Modulaire opbouw waardoor plaatsing altijd mogelijk is
- Energiebesparing tot 40% op gas- en elektraverbruik

Specialist

Het ontwerpen van een luchtverwarmingssysteem en het vervangen van oude luchtverwarmers is specialistenwerk. Om tot een goede keuze te komen is meestal een bezoek terplekke noodzakelijk. Vooraf een kostenindicatie is ook mogelijk indien u digitale foto’s opstuurt van uw huidige apparatuur en situatie. Wilt u ook graag nadere informatie of een bezoek van onze adviseur, bel ons op 0599 - 650 123 of neem contact met ons op via contactformulier.

Vergroot de foto Vergroot de foto