huisman warmtetechniek

  1. Home
  2. Particulier
  3. Verwarming
  4. Regelingen/thermostaten

Bedrijf zakelijk - ga naar particuliere informatie

Een beller is sneller 0599 - 650 123

Recente projecten

Wokrestaurant Musselkanaal

Huisman Warmtetechniek bouwt op uitnodiging van Jan... Meer »

Vrijstaand woonhuis famillie Meijer

 In opdracht van de famillie Meijer in... Meer »

Regelingen/thermostaten

Onmisbaar voor uw verwarming, de thermostaat. De thermostaat zorgt ervoor dat uw huis verwarmd wordt naar uw wens. Er zijn verschillende soorten thermostaten verkrijgbaar:

- het eenvoudigste model: de aan/uit thermostaat; 
- de meedenkende thermostaat: de modulerende thermostaat; 
- en tenslotte de meest uitgebreide thermostaat: de weersafhankelijke thermostaat.

De verschillende modellen zullen hieronder uitgelegd worden.

Aan/uit thermostaat
Dit type thermostaat is het eenvoudigste type dat leverbaar is. De thermostaat werkt als volgt:

U voert de gewenste kamertemperatuur in, bijv. 20 °C. De thermostaat meet een kamertemperatuur van 18 °C en geeft vervolgens een sein aan de warmtebron om te gaan stoken. Wanneer de kamertemperatuur vervolgens op 20 °C komt, geeft de thermostaat aan de warmtebron door om te stoppen met stoken. Wanneer de kamertemperatuur na verloop van tijd weer te ver zakt, begint de voorbeschreven cyclus weer opnieuw.

Het nadeel van een aan/uit thermostaat is dat de temperatuur in uw huis schommelt. De warmtebron wordt pas opgestookt als de temperatuur gezakt is. Vervolgens stijgt de temperatuur ineens weer tot deze weer op de juiste hoogte is.

Dit soort thermostaat is leverbaar met alleen warm/kouder toetsen, maar is ook met nachtverlaging op basis van tijdschakeling verkrijgbaar (’s nachts wordt de kamertemperatuur automatisch verlaagd).

Tenslotte zijn er ook aan/uit thermostaten leverbaar met programmeerbare functie (de thermostaat is in vier periodes per dag, per week in te stellen).

Modulerende thermostaat
De modulerende thermostaat werkt volgens een slimmer principe. De thermostaat kan de ketel op verschillende hoogtes constant laten branden. De ketel gaat dus niet steeds aan en uit maar blijft constant op een lager pitje doorbranden, zodat er altijd warm water door de verwarming stroomt. Dit heeft als voordeel dat er geen schommelingen in temperatuur zijn, dit levert een grote bijdrage aan een verhoogd comfort.

Verder is een modulerende thermostaat beter voor het milieu doordat deze ervoor zorgt dat de ketel minder schadelijke stoffen uitstoot doordat deze op een lager pitje stookt.

Weersafhankelijke thermostaat
Met een weersafhankelijke thermostaat heeft u, ongeacht het aantal vertrekken in uw huis, altijd een aangenaam klimaat.
Afhankelijk van de buitentemperatuur, laat de thermostaat de ketel het water op een bepaalde temperatuur stoken. Dit warm water met een bepaalde temperatuur, wordt constant door de cv-installatie gepompt. Op deze manier heeft u altijd in elk gewenst vertrek warme radiatoren. Wilt u een vertrek niet warm hebben, laat u gewoon de radiatorkraan dicht staan.

Het nadeel van een weersafhankelijke thermostaat is dat deze de ketel altijd warm water laat stoken en er altijd warm water door het huis wordt gepompt. Dit kan een negatief effect hebben op uw energierekening.

Siemens
Wij geven de voorkeur aan de weersafhankelijke regelaar van Siemens. Deze is betrekkelijk eenvoudig te bedienen en heeft weinig last van storingen.

Honeywell
Wij leveren vooral thermostaten van Honeywell. Deze producten hebben een zeer goede kwaliteit en zijn zeer eenvoudig te bedienen.

Meer informatie?
Wilt u ook graag nadere informatie of een bezoek van onze adviseur, bel ons op 0599 - 650 123 of neem contact met ons op via het contactformulier.

www.honeywell.nl