huisman warmtetechniek

  1. Home
  2. Particulier
  3. Verwarming
  4. Vloerverwarming

Bedrijf zakelijk - ga naar particuliere informatie

Een beller is sneller 0599 - 650 123

Recente projecten

Wokrestaurant Musselkanaal

Huisman Warmtetechniek bouwt op uitnodiging van Jan... Meer »

Vrijstaand woonhuis famillie Meijer

 In opdracht van de famillie Meijer in... Meer »

Vloerverwarming

Algemeen
Vloerverwarming is een manier van warmteverdeling met veel pluspunten. Dankzij een met warm water gevuld buizensysteem dat onzichtbaar in de vloer is verwerkt, wordt de warmte op natuurlijke wijze zeer gelijkmatig verdeeld. De hele vloer is als het ware één groot verwarmingselement. Dit betekent optimaal comfort.

Vloerverwarming kan worden toegepast als hoofdverwarming in uw woning. Dit maakt radiatoren overbodig. Vloerverwarming als hoofdverwarming biedt u een aantal belangrijke voordelen;

Comfort en Energiebesparing
Vloerverwarming is bijzonder zuinig met energie. Door de grote behaaglijkheid en de gelijkmatige temperatuursverdeling kan in woonvertrekken de temperatuur 1 a 2 graden lager zijn dan bij andere verwarmingssystemen. Dit betekent een besparing op de energiekosten.

Hygiënisch en gezond
Door een gelijkmatige temperatuur wordt luchtcirculatie voorkomen. De luchtvochtigheid ligt door een lagere temperatuur zo'n 12% hoger dan bij radiatorenverwarming. Factoren die cara-patiënten als zeer positief ervaren.

Vrijheid van interieurkeuze
Radiatoren ontbreken waardoor u alle vrijheid heeft bij het inrichten van uw interieur. Denkt u hierbij aan gordijnen of lamellen tot op de grond. Vroeger werd er altijd gezegd dat vloerverwarming alleen bij een stenen vloer mogelijk is. Inmiddels is er ook genoeg ervaring met de andere soorten vloerbedekking als tapijt, hout e.d. Laat u hierover vooraf goed informeren.

Vloerverwarming als bijverwarming
Vloerverwarming als bijverwarming is bedoeld als aanvulling op uw centrale verwarming. Dit zorgt voor optimaal comfort. Vloerverwarming als bijverwarming haalt de koude van uw vloer weg. Hierdoor kan u deze uitstekend combineren met vloeren van natuursteen, tegels of plavuizen. Deze optie wordt veel toegepast in badkamers in combinatie met een handdoekradiator.

Materialen
In hoofdzaak passen wij de materialen toe van het merk WTH. Deze keuze maakten wij op basis van de volgende kenmerken:

- Hoogste kwaliteit materialen zoals verdelers, pomp en buismateriaal;
- Uitstekende begeleiding van ontwerp tot montagetekeningen;
- 50 jaar garantie op de vloerverwarmingsbuis;
- 10 jaar gevolgschadegarantie;
- 2 jaar garantie op overige installatiedelen.

Maatwerk
De keuze van een vloerverwarmingssysteem is maatwerk. het gaat om het berekenen van de benodigde capaciteit, watertemperatuur, afmetingen en uitvoering. Wij kunnen berekeningen uitvoeren met onze transmissieberekeningen en selectieprogramma’s.

Meer informatie?
Wilt u ook graag nadere informatie of een bezoek van onze adviseur, bel ons op 0599 - 650 123 of neem contact met ons op via het contactformulier.

Informatie over de verschillende mogelijkheden:
http://www.wth.nl