huisman warmtetechniek

  1. Home
  2. Zakelijk
  3. Airco
  4. (Multi) Splitsystemen

Bedrijf zakelijk - ga naar particuliere informatie

Een beller is sneller 0599 - 650 123

Recente projecten

Wokrestaurant Musselkanaal

Huisman Warmtetechniek bouwt op uitnodiging van Jan... Meer »

Vrijstaand woonhuis famillie Meijer

 In opdracht van de famillie Meijer in... Meer »

(Multi) Splitsystemen

Een airconditioningsysteem is opgedeeld in één (splitsysteem) of meer binnendelen (multi-splitsysteem) en een buitendeel, die door middel van koelleidingen met elkaar verbonden zijn. De binnendelen voor dit systeem zijn zowel in of aan het plafond, als aan de wand, als op de vloer te plaatsen. Dergelijke systemen dienen altijd door een gediplomeerde koeltechnicus te worden gemonteerd.

De buitendelen kunnen worden opgesplitst in twee soorten systemen, namelijk aan/uit-techniek en inverter-techniek.

Aan/uit-techniek
Dit is het goedkoopste buitendeel van de twee verschillende systemen. Wanneer het binnen te warm wordt, geeft de thermostaat in het binnendeel een signaal aan de koelcompressor van het buitendeel om te gaan draaien. De compressor slaat aan en draait volop, totdat de thermometer in het binnendeel signaal geeft dat het weer koel genoeg is.

Kort samengevat; de compressor staat 100% aan of uit, kan maar één binnendeel bedienen, piekstroom bij opstarten, temperatuurregeling niet nauwkeurig en kan zo’n één a twee graden schommelen.

Wanneer een multisplit-systeem wordt toegepast met aan/uit-techniek, zullen zich in het buitendeel meerdere koelcompressoren moeten bevinden, om de verschillende binnendelen te kunnen bedienen.

Invertertechniek
Bij dit soort systemen is het buitendeel voorzien van een toerengeregelde koelcompressor. Door moderne productietechnieken en massaproductie kunnen deze systemen tegenwoordig tegen een normaal prijsniveau worden aangeboden, ze zijn echter wel duurder dan de aan/uit-buitendelen.

Samen met de elektronica in de binnendelen, bepaalt het buitendeel hoe hard de koelcompressor moet draaien. Steeds dichter bij de gewenste ruimtetemperatuur zal de koelcompressor steeds minder hard draaien en uiteindelijk langzaam blijven draaien om de ruimte(s) op de gewenste temperatuur te houden. Deze buitendelen zijn energiezuiniger dan de aan/uit-buitendelen.

Meer informatie?
Wilt u ook graag nadere informatie of een bezoek van onze adviseur, bel ons op  0599 - 650 123 of neem contact met ons op via het contactformulier.

Op de volgende sites vindt u meer informatie:
www.daikin.nl
www.lg-airco.nl
www.carrier.nl