huisman warmtetechniek

 1. Home
 2. Zakelijk
 3. Projecten
 4. Airconditioning
 5. Gemeentehuis Stadskanaal

Bedrijf zakelijk - ga naar particuliere informatie

Een beller is sneller 0599 - 650 123

Recente projecten

Wokrestaurant Musselkanaal

Huisman Warmtetechniek bouwt op uitnodiging van Jan... Meer »

Vrijstaand woonhuis famillie Meijer

 In opdracht van de famillie Meijer in... Meer »

Gemeentehuis Stadskanaal

Huisman Warmtetechniek mag de vervanging van het bestaande ventilatiesysteem van het “oudbouw” gedeelte van het gemeentehuis te Stadskanaal doen.

Belangrijke redenen voor deze vervanging zijn:

 • De slechte luchtkwaliteit
 • De slechte werking van het ventilatieprincipe met betrekking tot de luchtverdeling.
 • De verouderde techniek van de luchtbehandelingskast, zonder enige vorm van warmteterugwinning.

Om de bacteriologische luchtkwaliteit en fysische eigenschappen (CO2 gehalte, temperatuur en relatieve vochtigheid) te bepalen is er door de Gemeente Stadskanaal een onderzoek uitgevoerd. Hieruit bleek dat het CO2 gehalte van de lucht zich rond de Arbonorm van 600 tot 800 ppm bevond, maar vaker overschreden werd. Ook bleek de temperatuur en het gebouw vaak als te warm ervaren.

Huisman Warmtetechniek heeft gekozen voor een warmteterugwinning met Hoog Rendement warmtewielwisselaars.  De toevoerlucht en afvoerlucht worden door een luchtbehandelingskast gehaald met daarin een grote wiel als wisselaar, welke afwisselend door de afvoer en toevoerlucht draait. In de afvoerlucht neemt het wiel de warmte op en als hij verder draait naar de toevoer staat hij deze lucht weer af. Hiermee wordt qua temperatuur een rendement bereikt van 75% - 90%.

Op basis van bovenstaande is er gekozen voor  het volgende concept om er het maximale uit te halen: 

 • Een nieuwe luchtbehandelingskast met energiezuinige ventilatoren en HR warmtewielwisselaar.
 • Omdraaien van het ventilatiesysteem, afvoerkanalen worden toevoer en de huidige luchttoevoerroosters in de centrale wordt de retour.
 • Optioneel toevoeging  van intelligente regeling en warmtepomp voor verwarming/topkoeling.

Nieuwe luchtbehandelingskast:

Vanwege de lange levensduur, kwaliteit en hoge rendementen heeft Huisman Warmtetechniek gekozen voor het merk ALKO, een luchtbehandelingskast met energielabel A+.

Zonnepanelen:

Via een dochteronderneming van Huisman Warmtetechniek, Solar Noord, heeft de Gemeente Stadskanaal ook Huisman het vertrouwen gegeven om een duurzame PV-installatie op het gemeentehuis te plaatsen.

Het gemeentehuis van Stadskanaal zal fungeren als voorbeeldfunctie voor de gemeente stadskanaal Hier zijn totaal 24 panelen van het fabricaat Renesola type Mono 240Wp geplaatst,  De panelen zijn in portrait model op een daglichtkoepel geplaatst. Het systeem heeft een piekvermogen van 5760Wp en is aangesloten op een SMA inverter type SB5000TL.