huisman warmtetechniek

  1. Home
  2. Zakelijk
  3. Ventilatie
  4. Bevochtiging

Bedrijf zakelijk - ga naar particuliere informatie

Een beller is sneller 0599 - 650 123

Recente projecten

Wokrestaurant Musselkanaal

Huisman Warmtetechniek bouwt op uitnodiging van Jan... Meer »

Vrijstaand woonhuis famillie Meijer

 In opdracht van de famillie Meijer in... Meer »

Bevochtiging

Bevochtiger
Om de vochtigheidsgraad in ruimtes op peil te houden, is het soms noodzakelijk om de lucht te bevochtigen met een bevochtiger. Het koelen in de zomer, maar ook het verwarmen in de winter, zorgt voor een lagere luchtvochtigheid in een ruimte.

Gezondheidsklachten
Een te lage luchtvochtigheid kan gezondheidsklachten veroorzaken, waardoor de arbeidsproductiviteit van uw personeel er op achteruit gaat. De klachten die met een lage luchtvochtigheid gepaard gaan zijn hoofdpijn en branderige ogen.

Aantasting materialen
Niet alleen voor de mens is een lage luchtvochtigheid slecht, voor sommige materialen zoals hout, is het belangrijk om de luchtvochtigheid op peil te houden. Wanneer de lucht te droog wordt, bestaat de kans dat het hout kromtrekt. Verder kunnen houten vloeren kieren gaan vertonen en houten muziekinstrumenten zoals piano’s raken ontstemd.

Verschillende apparaten
Om een droge lucht vochtiger te maken, kan gebruik worden gemaakt van verschillende apparaten, die volgens verschillende principes werken.

Stoombevochtigers
De eerste categorie bevochtigers zijn de zogenaamde stoombevochtigers. Deze verwarmen water, tot er stoom ontstaat. De opgewekte stoom wordt gecontroleerd met de lucht vermengd.

Verdampingsprincipe
De tweede categorie bevochtigers werkt volgens het verdampingsprincipe. De te droge lucht wordt langs een vochtig element geleid, waardoor de lucht vochtiger wordt. De vochtig gemaakte lucht wordt vervolgens door een ventilator in de ruimtes verspreid.

Ultrasone en infrasone bevochtigers
De laatste categorie bevochtigers zijn de ultrasone en infrasone bevochtigers. Deze beide soorten bevochtigers verstuiven water door middel van ultrasone trillingen, dan wel trillingen van infrasone geluidsgolven. De lucht wordt verspreidt door middel van een ventilator.

Meer informatie
Interesse in een bevochtiger?
Wilt u ook graag nadere informatie of een bezoek van onze adviseur, bel ons op 0599 - 650123 of maak gebruik van ons contactformulier.

Voor uitgebreide informatie van de apparatuur, zie de website van de fabrikant:
www.airefreshsystems.nl