huisman warmtetechniek

  1. Home
  2. Zakelijk
  3. Ventilatie
  4. Ventilatie parkeergarages

Bedrijf zakelijk - ga naar particuliere informatie

Een beller is sneller 0599 - 650 123

Recente projecten

Wokrestaurant Musselkanaal

Huisman Warmtetechniek bouwt op uitnodiging van Jan... Meer »

Vrijstaand woonhuis famillie Meijer

 In opdracht van de famillie Meijer in... Meer »

Ventilatie parkeergarages

Voor het ventileren van parkeergarages wordt onderscheid gemaakt tussen drie verschillende categorieen parkeergarages. Per categorie gelden verschillende normen en regels.

Parkeer- of stallingsgarages met minder dan 20 parkeerplekken
Deze ruimte dient geventileerd te worden met 3 liter per seconde per vierkante meter. Eén ventilator is voldoende. Tijdens een autobeweging dient extra geventileerd te worden, dit wordt electronisch aangestuurd door de ventilator te koppelen aan de slagboom of deur.

Stallingsgarages met 20 of meer parkeerplekken
In deze ruimte worden auto’s van bewoners van het bijbehorende gebouw gestald. Het is geen openbare garage en er vindt dan ook weinig verkeer in en uit. Bij deze categorie parkeergarages is een CO-(kooolstofdioxide)/LPG-detectie niet verplicht. De ruimte dient afgezogen te worden met twee ventilatoren. Tijdens autobeweging dient net als bij de voorgenoemde categorie extra geventileerd te worden.

Parkeergarages met 20 of meer parkeerplekken
In deze ruimtes vindt veel verkeer plaats omdat het een openbare parkeergarage is. CO- en LPG-detectie zijn dan ook verplicht. De garage dient afgezogen te worden met twee ventilatoren. De ventilatoren worden geregeld met een detectiesysteem. Dit systeem stuurt tevens alarmen en eventuele stuwdrukventilatoren aan. Het systeem dient voorzien te zijn van een noodstroomvoorziening.

De plaatselijke brandweer kan strengere eisen stellen, hierbij kan gedacht worden aan een CO- en LPG-detectie bij de eerste twee categorieen, een hogere afzuiging bij brandalarm, meer luchtverversing etcetera.

Meer informatie?
Interesse in parkeergarageventilatie? Wilt u graag nadere informatie of een bezoek van onze adviseur, bel ons op 0599 - 650 123 of neem contact met ons op via het contactformulier.