huisman warmtetechniek

  1. Home
  2. Zakelijk
  3. Ventilatie
  4. Ventilatiesystemen met warmteterugwinning

Bedrijf zakelijk - ga naar particuliere informatie

Een beller is sneller 0599 - 650 123

Recente projecten

Wokrestaurant Musselkanaal

Huisman Warmtetechniek bouwt op uitnodiging van Jan... Meer »

Vrijstaand woonhuis famillie Meijer

 In opdracht van de famillie Meijer in... Meer »

Ventilatiesystemen met warmteterugwinning

Een installatie voor ventilatie met warmteterugwinning kan zowel in kleine projecten (bijvoorbeeld woonhuizen) tot en met zeer grote projecten (bijvoorbeeld kantoorpanden) worden toegepast.

Besparen op stookkosten
Bij een ventilatiesysteem met warmteterugwinning wordt de uit een ruimte gezogen lucht langs een warmtewisselaar geleidt. De warmtewisselaar geeft de warmte van de afgezogen lucht door aan de verse buitenlucht, alvorens deze naar de betreffende ruimte wordt geblazen.

Op deze manier is de verse lucht deels voorverwarmd, zodat niet geventileerd hoeft te worden met koude buitenlucht. Door te ventileren met warmteterugwinning kan op de stookkosten voor het verwarmen van de binnenlucht worden bespaard.

Capaciteit
De luchtbehandelingskasten met warmteterugwinning zijn leverbaar tot een capaciteit van 15.000 m3 per uur. Deze grote luchtbehandelingskasten hebben een rendement van maar liefst 90%. Dit betekent dat tot 90% van de warmte uit de af te voeren lucht wordt overgedragen aan de vers ingeblazen buitenlucht.

Alle luchtbehandelingskasten met warmteterugwinning werken volgens het ‘balansventilatie-principe’, dit houdt in dat de hoeveelheid afgezogen lucht gelijk is aan de hoeveelheid vers ingeblazen lucht. Op deze manier blijft de luchthoeveelheid in een pand altijd gelijk, er ontstaat geen onder- dan wel overdruk.

Bijkomend voordeel
Een bijkomend voordeel van een ventilatiesysteem met warmteterugwinning is dat de lucht wordt gefilterd, waardoor er schone lucht de ruimtes ingeblazen wordt.

Meer informatie
Wilt u graag nadere informatie of een bezoek van onze adviseur, bel ons op 0599 - 650 123 of neem contact met ons op via het contactformulier.

Meer informatie:
http://www.nedair.nl