huisman warmtetechniek

  1. Home
  2. Zakelijk
  3. Verwarming
  4. CV Combiketels

Bedrijf zakelijk - ga naar particuliere informatie

Een beller is sneller 0599 - 650 123

Recente projecten

Wokrestaurant Musselkanaal

Huisman Warmtetechniek bouwt op uitnodiging van Jan... Meer »

Vrijstaand woonhuis famillie Meijer

 In opdracht van de famillie Meijer in... Meer »

CV Combiketels

Door bedrijven worden vaak geen CV Combiketels gebruikt. Door de vaak lange leidingen bestaat een grote kans op legionella. De meeste bedrijven kiezen voor een soloketel zonder warmwater voorziening in plaats van een CV combiketel. Deze soloketels zonder warmwatervoorziening zijn verkrijgbaar van 10 kW tot zo’n 500 kW.

Ze zijn onder te verdelen in drie categorieën:

- Wandketels tot en met een verwarmvermogen van 85 kW;
- Staande ketels van 85 kW tot en met 110 kW verwarmvermogen;
- Grote staande ketels van 110 kW verwarmvermogen en meer.

Onderhoud
Een ketel heeft onderhoud nodig. Door regelmatig onderhoud te laten plegen aan uw ketel, heeft u een verminderde kans op storingen, minder slijtage aan de ketel en een langere levensduur.

Dit onderhoud aan uw ketels kunnen wij voor uw regelen. Onder onze supervisie laten wij de fabrikant van uw ketel dit onderhoud uitvoeren.

Het onderhoud aan deze grote ketels is echter een kostbare aangelegenheid. De kosten kunnen tot twee a drie keer zo veel zijn als die van onderhoud aan een kleine ketel. Wanneer u niet op zulke onderhoudsprijzen zit te wachten, kunt u overwegen om meerdere kleine ketels aan te schaffen. 

Kleine ketels
Een goed alternatief voor één grote ketel zijn een aantal kleinere ketels met dezelfde totale capaciteit. De kleinere ketels worden in cascade opstelling geplaatst, waarbij een centrale regeleenheid zorgdraagt voor een juiste werking van de combinatie. De draaiuren worden over de verschillende ketels verdeeld, hierdoor zal de ene ketel niet sneller slijten dan de andere.

Tenslotte hebben meerdere kleine ketels ook nog het volgende voordeel; wanneer een van de ketels een storing heeft, is er nog een back-up apparaat die het stoken over kan nemen.

Meer informatie?
Wilt u ook graag nadere informatie of een bezoek van onze adviseur, bel ons op 0599 - 650 123 of neem contact met ons op via het contactformulier.

Op deze sites vindt u een keur aan mogelijkheden. Voor prijzen, graag even bellen of mailen.

http://www.remeha.nl
http://www.buderus.nl